Cuma, Ocak 8

Kadın - Bayan - Dişi - Yang

2015'in sonunda hızla artan bir dişilleşme çabası sizinde dikkatinizi çektiniz mi? Yoga klüpleri bir anda dişil enerjiyi ortaya çıkarma seansları, günlük çalışmaları yapmaya başladı. Spritüel yolda bayağı zamandır yürüyen, eski tabirle mürekkep yalamış herkes bir anda dişil olmak ile yazmaya başladı.

Öncelikli derdimiz "Kadın" mı diyeceğiz "Kız" mı? Efendim "Bayan" demek olmaz ki! "Dişi" "diyeceğiz de biz hayvan mıyız ? Bir türlü karar verilemedi amma velakin Dişi ve Kadın arasında bir ağırlık dengesi oluşturulup gaz köklendi.

Evet cinsiniz ne olursa olsun aslında içinizde olan dişil enerjiyi çıkarmamız gerekiyor. Niye mi? Artık Eril enerji dünyada tükenmesi gerek Dünya'yı yaşanılası yerden çıkaran hep bu zaten Eril enerji. Çatışmalar, savaşlar, güç kavgaları, koltuk sevdaları ... Ama dişil enerji öyle mi? O reaktif bir pozisyonda. Ne olursa olsun onun zaten geleni değiştirme , evirme, çevirme kabiliteyi var. Var amma velakin bu yeni nesil kızlar & kadınlar unuttu bunu. Oysa nenelerimiz, ebelerimiz böyle mi? Onlar alırlar, şahane enerjilere çevirirler ve mutlu mesut yaşarlardı di mi? Hiç sanmam !!! Burada bahsedilmeye çalışılan bence çok fraklı birşey. Ama bunun piyasaya sunumunu olduğu gibi yapsalar kimse almayacak, bari süsleyip püsleyelim güzelleştirelim demişler. Hal böyle olunca da gelsin sana dişil danslar, kadın olmanın dayanılma 5 kuralı, içimizdeki yang-ı aktif etmenin 10 etkili yolu çalışmalar gelsin !

Hoş geldiler tabi. Bu kadar aksiyonlu ve kadar hissetmesiz geçen zamanlara dur demek için güzel bir yöntem. Şimdi elimizdeki silahları yavaşça yere bırakıyoruz, sonra derin bir nefes alıp gözlerimizi açıyoruz, şöyle bir çevremize bakıp bize en yakın kamerayı görüyoruz. Saçımızı, başımızı, üstümüzü düzeltip güzel bir gülümseme ile bu kameraya el sallıyoruz. Oyun anlaşıldı ve zaman rolden çıkmak, ÖZe dönme zamanı. Siz adına ne derseniz neyin, benim için bu sadece ÖZe dönmede bir başka seans.
Şimdi geri dönün ve düşünün. Bu kadar proaktif olarak engellendiğiniz kazaları, önüne geçtiğiniz hoş olmayan durumları, duymayı durdurduğunuz cümleleri ve çıkartmadığınız kavgaları !!! Evet aferin size. Ne güzel bir çaba, herşey daha iyi olsun diye çok uğraştınız ve çok yoruldunuz. Şimdi kendinize dönün, içinize bir bakın, çaresizce bu kadar uğraşmış olmaktan dolayı harap olmuş kendinize bakın. Değer mi? Değmez değil mi? Çıkack kavgalar zaten çıktı, duyulacak cümleler zaten duyuldu ve olacaklar zaten oldu. Siz ufak nüanslarla değiştirseniz de, olan oldu ! Nüans değişiklikleri için kimse de size dönüp teşekkür etmedi. Etmeyecek de. Yarattığınız fark o kadar küçük ki, sadece ve sadece çok dikkatli ve detaycı gözler görebilecek. Onlarında işine gelirse gelip sizi takdir edecek.

Dişil olmak, kadın olmak, ve doğuştan gelenin neden bozulduğuna dair bolca yazacağım size ! Tam tabiri ile " Sıkı Tutunun, Sürüş Başlıyor!"

Sevgilerimle & Saygılarımla