Uzun aradan sonra tekrar yazıyorum. Çoğu zaman yazmak istemiş olsamda yeni tarifsiz karşınıza çıkmak istemedim. Sanki ödevini tahtadan tam alamamış çocuk gibi hissettim çoğu zaman kendimi. Bu zaman zarfında mutfağa da kahve almak dışında uğramadığımı da üzülerek belirtmek isterim. Geçen haftalarda bir arkadaşıma hediye diye yaptığım karamelli fındıklar hariç. Fındıklı tarifler blogunda Zuhal'ın tarifini denedim ve birebir tuttu. Tek sorun karamelli olarak serilen fındıkların kırılıp tane tane olma aşamasında. Karamel sıcakken akışken olmasına karşın, ısıyı uzaklaştırmanız ile kristalleşmesi bir kaç saniye sürüyor. Hal böyle olunca tam ayrıştırılamayıp, tek tek kırılması ve ayıklanması gerekiyor. Bu kısmı hariç oldukça kolay ve lezzetli tarif. Daha önce cevizlisini de denedim ama fındıklı konusnda herkes hemfikirdi.
Malzemeler:
- 2 su bardağı fındık
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yağlı kağıt
Yapılışı:
Yağlı kağıt hariç bütün malzemeleri çukur tavanın içine koyup, kısık ateşte karıştırmaya başlıyoruz. Bir zaman sonra şekerler erimeye ve fındıklar hafif kavrulmaya başlıyor. Zamanlama geciktikçe karamelin yanık kokusu daha da belirginleşiyor. Bu sırada çıkarıp yağlı kağıt üzerine seriyoruz. Biraz beklemeden sonra fındıklar soğuyor. Sonra da küme şeklinde olanları ayırıyoruz. Kavanozlayıp saklayabileceğiniz gibi, şık kavanozla hediye paketi de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Limon Çiçeği