Halen panoda güzel Alaçatı günlerinde çekilmiş fotoğraflar var. Ne güzel günlerdi. Pınar ile her bulduğumuz yerde durmuş, uzun uzun aralar verip öyle etrafı seyretmiştik. Ve ben hayatımda yediğim sakız kadarını 3 gün içerisinde yemiştim. Hani sakız adasına yakın ve bol sakız var ya ! Herşeyde bana göre biraz fazlaca koymuşlardı.
Geçen Pınar'a uğradığımda yaptığı tarif hem çok pratik, hem de o günlerdeki gibi buram buram sakızlıydı. Bana denemek ancak nasip oldu. Hazır malzeme kullanmaktan hoşlanmayanlar biraz tepkili yaklaşabilirler ama gerçekten sakız tadı çok güzel hissediliyor. Tarifin orjinali diyalog yemekleri 'ne ait. Pınar sakızlı olarak değiştirmiş, bende ona uydum : )
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıbı yağ
- 125 gram margarin
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 kaşık pudra şekeri
- alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Sonra da mümkünse ılıkken afiyetle yiyoruz. Çok kolay oldu değil mi ?
Sevgilerle
Limon Çiçeği