İnternette biraz gezinince, marshmallowu benim gibi sadece eti pufda sananları şaşırtacak tariflerle karşılaştım. Bunlardan anlata anlata bitirilemeyeni marshmallowlu kakaolu içeçekler. Benim tahminin sıcak kakaonun üzerine marshmallow parçacıkları koyup servis yapıyorsunuz. Tahminimce pastalarda krema yerine veya süslemek için de kullanılabilir. Çikolata veya karamel ile kaplanarak, renklendirerek şekerlemelerde yapılabilir.
Şekerlemecilerde satılan büyük parçalı marshmallowları bundan on yıl önce katıldığım bir kır pikniğinde (Londra'da) çubuklara takıp hafif ateşte gezdirerek yediğimizi hatırlıyorum. Buna "roasted marshmallow" deniliyor ve çok lezzetli. Daha sonra denemiş olsamda aynı tadı alamadım malesef.
Birinci tarif Portakal ağacından nasıl yapılacağında dair bulduğum tarif http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/01/marshmallow_kar.html .
Nasıl kızartılacağına dair Amerika'nın marshmallow üreticisi Rocky Mounain Marshmallows'un tarifi:
http://www.marshmallowusa.com/public/index.cfm?fuseaction=public.Fun
not: marshmallow için bataklık emegömeci tabiri de kullanılmış, ben doğruluğundan emin olmadığım için bu tabiri kullanmadım.
Limon Çiçeği