Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 4 su bardağı un (yarım bardakta ellerime yapışmasın diye kullandım)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakalın kabuğu ve suyu
Fırını 170 dereceye getirerek kolları sıvadım. Oda sıcaklığındaki margarini, portakal kabuğu ve şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile karıştırdım. Siz isterseniz ellerinizle veya bir kaşık ile de karıştırabilirsiniz. Daha sonra yoğurt, yumurta, kabartma tozunu ekleyerek yine karıştırdım. 4 bardak unu da ekleyerek hamuru yoğurtmaya başladım. En sonra portakal suyunu ekledim ve yumuşak bir hamur elde ettim. Yağladğım tepsiye yarım yumurta, yarım limon büyüklüğünde yanyana dizdim ve 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirdim. Kurabiyeler genişlediği için çok yakın koymamanızı tavsiye ederim. Ben bu malzemeler ile 40 civarında kurabiye elde ettim. Sıcakken servis yapmanızı tavisiye ederim. Soğuk servisin sonuçlarını yiyen arkadaşlar anlatacaklar...
Güzel haftalar
Limon Çiçeği