Önce tereyağı ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip çok sert olmayan hamur elde ediyoruz. Hamuru bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu arada tahinli içi yapmanızı tavsiye ederim. Tahin kendini toparlayınca hamurun içinden akıp gitmiyor ve hamurla beraber kullanması kolaylaşıyor. Bunun için şeker ve tahini şekerler eriyinceye kadar karıştırıyorsunuz. Ve cevizi ekleyip hamur ile beraber beklemeye bırakıyorsunuz.
Bir saat sonra fırını 200 dereceye alarak ve tepsiye yağlı kağıtları sererek başlıyoruz. Ceviz büyüklüğünde aldığımı hamurları ben ince uzun dikdörtgen olacka şekilde açmayı uygun buldum. Açtığım hamurun içerisine bir tatlı kaşığı kadar tahinli içi sürürek önce sarıp sonrada sprial şekil verdim. Oluşan şekiller avuç içim büyüklüğündeydi. Tepsiye ayrı ayrı dizip, üzerine önce yumurta sarısı sonra da çörekotlarından bir parça serpiyoruz. Alt telde 15 dakika pişen çöreklerimizi, üzeri kızarana kadar da üst telde pişiriyoruz.
Bence kesinlikle sıcak tüketildiğinde en çok lezzet alınıyor. Ama bu mümkün değil ise tekrar ısıtıldığında da yaklaşık sonuş alınıyor.
Afiyet olsun
Limon Çiçeği