Salı, Ekim 3

Çikolatalı Makaron

Acı badem kurabiyesi oldum olası favorilerim arasındaydı. Yıllar önce bir zaman denediğimi de hatırlıyorum ama ya yumurtayı yeterince karıştırmadığımdan ya bademleri yeteri kadar ezmediğimden pek pastaneden aldıklarıma benzememişti. Şimdi bir taraftan denesem mi diye düşünüyor bir taraftan badem yerine fındık nasıl olur acaba diyordum. Bizim pastane yardımıma koştu. Makaron. Aradığım tarif buydu. Hem fıstıklısı, hem fındıklısı, hem çikolatalısı ... Kolları sıvadım ve başladım. Kullanmaktan çok hoşlanmadığım veya nasıl kullanacağımı tam anlamadığım süt kremasını kullanmak bugüne nasip oldu. Yapılış süresi kısa olsada bekleme ve bekletme süresi biraz uzun süper kurabiyeler. Tamam tamam makaronlar.

Malzemeler :
Makaron için :
- 100 gr pudra şekeri
- 50 gr fındık ( veya fıstık, badem), un haline getirilecek veya getirilmiş
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta akı

Ara malzemesi için :
- 1 süt kreması
- 100 gr çikolata
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- yarım paket petibör bisküvi

Önce kremasını yapmam söylendiği için işe oradan başladım. Süt kremasını bir kapta ısıtıyoruz, altını kapatıp daha sonra küçük parçalara ayrılmış çikolataları ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Ardından tereyağını ekleyip onunda içinde kaybolacak şekilde karıştırıyoruz. Ben soğumaya bıraktım. Krema kıvamına gelmeyince bisküvileri ufalayarak ekledim ve buzdolabına dinlenmeye aldım.

Yumurta aklarını 3 dk kadar orta hızda çırptım ve bezeden alışık olduğum o sönmeyen kar tepeciklerinden yaptım. Karıştırmaya devam ederek 5 yemek kaşığı şekeri azar azar ekleyerek karıştırdım. Kakao + pudra şekeri + fındık unu malzemlerini tek renk olana kadar karıştırdım. Malzemleyi yavaş yavaş ekledim ve hızlıca karıştırdım. Önemli olan köpüğü söndürmeden tek renk hamur elde etmek.



Sıkma torbanız var ise onu kullanabilirsiniz. Benim gibi yok ise tatlı kaşığı yetecektir. Yağlı kağıda aralıklarla 3 cmlik toplar bıraktım. Bu toplar daha sonra kendilerini bıraktılar ve fotoğraflarda göreceğiniz şekile girdiler. Bu malzemeler ile ben 22 adet parça yapabildim. Siz daha küçük neredeyse birer lokmalık deneyebilirsiniz. Ben gelecek sefere öyle yapacağım. Ve 1 saatlik uzun bekleyişe giriyorsunuz. Daha sonra 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 12 dk kadar orta telde pişiriyorsunuz. Ve çıkartınca tepsiden hemen çıkarıp soğumasını bekliyorsunuz. Daha sonra arasına kremayı yerleştirip ikişerli olarak birleştiriyorsunuz. Bir gece buzdolabında bekledikten sonra ise tadına doyum olmuyor. Hele bir de takım arkadaşlarınıza götürürseniz, süper mutlu oluyorlar. Böylece geçen hafta az geldi, yarım geldi durumlarına maruz kalmadan tek tek ikram ediyorsunuz. Ben kahve ile sabah denedim, valla süperdi ama krema tadı çok alışabildiğim bir durum değil.
Afiyet olsun

Limon Çiçeği