Cumartesi, Aralık 15

Mor Menekşe - İncrili Kek

5 saksı çiçeğim var. Bunlardan iki tanesi menekşe. Bir tanesi ne renk daha bilmiyorum, ama diğeri çiçek açtı. Menekşe mevsimi mi ? Bilmem. Ama benim menekşem açmaya karar verdi. Pencerede yerlerini almışlar, öğleden önce güneşlerini alıyorlar, bir de yerleri değiştirilmiyor... Zaman içinde bu hayata alışmış olmalı. Oda sıcaklığı ile mevsiminde pek farkında değil, ama öyle güzel ki ! Güneşli havalarda sanki daha da bir gökyüzüne uzanıyor. Hayal mi görmeye başladım : ) Sabahları mutlaka günaydınlaşıyoruz, çiçeklerle konuşmanın bir başka boyutu işte. Ve karşınızda mor menekşem:


Ev arkadaşım ile yurt kantininde satılan kocaman keklerden bahsedince karar verdim bu keki yapmaya. Hani AOÇ'nin yarım litrelik sütleri ile süper olan, iyice kabarmış, cevizli, çikolata parçalı, incirli, üzümlü kek. Benim elimde üzüm olmayınca sadece incir, çikolata parçası ve ceviz ekledim malzeme olarak . Sonuçta hiç fena değil, ama kantindekiler daha çok kabarmıştı.


Malzemeleri:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker (şekeri biraz az gelebilir size)
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince doğranmış incir
- 1 su bardağı ceviz
- 1 avuç kadar çikolata parçaları
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un


Yapılışı:

Mikserde yumurta ve şekerleri bir güzel çırpın, sonra süt ve yağı ekleyerek devam edin. Unu ve vanilya ile kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. En son olarak da malzemeleri ekleyin ve 170 derece ısınmış fırının orta telinde yaklaşık 30 dakika pişirin. Çay ile, soğuk süt ile , kahve ile afiyet olsun.

Limon Çiçeği