Pazar, Ekim 21

Düğme Kurabiye ve Kahve Yamağı

Merhaba,

Artık sonbahar kesin geldi. Bütün kışlıkları çıkardım, botlarımı da giyiyorum. Bu ne demek ? Artık dizimi kırıp evde oturuyorum demek. Hal böyle olunca da tariflerime devam ediyorum. Bugün hem kahvenin yanında hem çayın yanında güzel gideceğini düşündüğüm düğme kurabiyelerden yaptım. Benim düğmeler biraz hırka düğmesi gibi oldular. Onları yaparken, daha küçük kahvenin yanına yamak olacak kurabiyelerden de yaptım. Reçellerim biraz sıvılaşıp kurabiyeden taşma girişiminde bulundularsa da, pişirmeyi başardım.

Malzemelerimiz:
- 150 gram oda sıcaklığında katı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un



Fırını 150 dereceye getirip yağ ve şekeri miskerde karıştırıyoruz. Daha sonra bir adet yumurta ve vanilyayı ekliyoruz. Bunlarda bir güzel karıştıktan sonra hamur kabartma tozu ve unu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Sonra yağlı kağıt serili tepsi üzerine ceviz büyüklüğünde ( benim biraz büyük oldular) yuvarlaklar yapıp sonra ortasına baş parmağımız daldırıp, reçelleri koyacağımız çukurları açıyoruz. Bu çukurlara reçellerden birer çay kaşığı ( ben birer çilek koydum) koyup orta telde 15 dakika pişiriyoruz. Sonra da kurutup saklıyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Herkese güzel bir sonbahar haftası
Sevgilerle

Limon Çiçeği

Cuma, Ekim 19

Böylesi Üşümek, Üşümelerin En Güzeli ...

Merhaba,


3 haftalık Seattle eğitimimde yaptığıma çok mutlu olduğum bir geziyi anlatmak istiyorum. Haftanın tek eğitimsiz günü, Pazar. Yani çok kıymetli. Bir önceki pazar artık dinlenmek istiyorum diyerek geçmiş, sonra da bütün gün evde zaman geçirdiğimden dolayı pişmanlık duymuştum. Bu sefer öyle olmayacak. Eğitimden arkadaşlarımızla kısa da olsa San Juan Islands ( San Juan Adaları) gezisi yapmaya karar veriyoruz. Seattle'dan 1.5 saat kuzeye gidince adalara gitmek için Feribot iskelesine varıyoruz. Adalar dediğime bakmayın, toplam 176 adet küçük küçük ada. Biz bunların en büyüğüne Orcas Island'a ( Balina Adasına) gideceğiz. Buraya balina denmesinin deneni, balinaların göç yolları üzerinde olması ve bu geçiş sırasında onların görünebilmesi. Yaklaşık 2 saatlik feribot seferinden sonra Orcas'dayız.


Feribotta otel rezervasyonunu yaptırdık. Burası Seattle'da yaşayan zengin kişilerin gelip haftasonlarını geçirdikleri safiye yerleriymiş. Bu yüzden emlak fiyatları oldukça yüksek. Bizim gittiğimiz zamanda ise ortalık biraz sakindi. Bunun nedeni bir önceki hafta bot ve kayakların kıyaya alınması. Hal böyle olunca bize orca görmek nasip olmadı tabi. Sabah güzel bir kahvaltıdan sonra sakin adada dolaşmaya başladık. Bu sabahın ilk saatlerinde çekilmiş bir fotoğraf:



Daha sonra gözlem evine çıktık. Biraz bulutlu olması nedeni ile Seattle yakınlarındaki Mt. Rainer dağını ve Kanada'yı göremedik. Ama çevredeki adaları görmek, adaya yukarıdan bakmak başka bir güzeldi. Havalar nasıl derseniz? Benim gibi akdenizli biri için serindi. Mesela gözlem evinden aşağı inerken arabnın penceresinden elimi dışarı uzatıp biraz rüzgarı hissetmek istedim. 2. dakikada elim buz gibi olmuştu.


Polarsız olmazdı, ama güneşli yerlerde ise üzerimizdekiler fazla geliyordu. Biraz daha gezinmelerden sonra yemek yediğimiz kafenin bahçesindeki görüntü:


Feribot ile geri dönüş zamanı geliyor, bizimkiler güneşin batışında geri dönmek istiyorlar. Gerçekten de bunu başarıyoruz. Bu fotoğraf ise feribotun arka balkonunda donmak uğruna bile olsa bu güzel manzarayı seyrettiğimin kanıtıdır. Hayatımdaki en güzel üşümelerimdi. Huzurlu bir günün sonunda, 15 günlük harala gürele günlerin ardından sakin bir gün geçirmek ve günü böyle güzel kapatmak yeniden doğmuşum etkisi yaptı. Seattle anılarından en güzeli diyebilirim sanırım ...


Sevgilerle

Limon Çiçeği

Perşembe, Ekim 11

Geldim - İyi Bayramlar

Merhaba,

Uzun uzun gitmeler gelmeler, gelememeler ve karmaşadan sonra biraz rahatladım. Ama artık biliyorum ki, asla eskisi kadar düzenli,planlı olamayacağım. Bir zaman böyle gittikten sonra sakinliğime erişeceğim umudunu taşımak istiyorum.


Öncelikle herkesin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Umarım sevdiklerinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla çok güzel bir bayram geçirir, bol bol kahkaha atar, bol bol sarılır ve sevginizi gösterecek ortamlar bulursunuz. Herkese iyi bayramlar ...


Limon Çiçeği