Salı, Haziran 20

Kayısılı - Kurabiye

kurabiye için gereken malzemeler; 1 su bardağı ufak ufak doğranmış kuru kayısı (şekerpare) ve/ya incir, 7 yemek kaşığı pudra şekeri, 175gr margarin (oda sıcaklığında), 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 yumurta ve hindistan cevizi.
Margarini, yumurtaların sarılarını ve kayısıları karıştırın. pudra şekerini eleyip biraz daha karıştırın.
en son da unu ve limon ile kabartıp kabartma tozunu eleyip hamur yapın. hamurdan parçalar alıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayın, hafifçe bastırıp kurabiye şeklini verin. (bu arada fırını 180C'ye getirin) kurabiyeleri önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Annem benim önce fırının üstüne koydu, kızarınca da altına aldı. Kürdan ile içine baktık, "içi pişmediği zaman fırını 150'ye getirip ortaya al dedi :))"

yağ miktarı tarifte 1 paket margarin diye geçiyor ama bana fazla geldi, birde 5 kaşık pudra şekeri diyor. Amma velakin şekerini az bulduk, ben de 7 yaptım. Belki markasındandır.

Limon ağacımda bir gelişme bir dallanma, bir salınma sormayın, en kısa zamanda fotoğrafını koyarım umarım

Limon Çiçeği