Malzemeler :
- 200 gram erimiş tereyağı/margarin
- ½ su bardağı pudra şekeri
- 2 ½ su bardağı un
- 1 kaşık nişasta
- 2 kaşık meyve suyu veya su
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- ¾ su bardağı şeker
- ½ su bardağı şurup (ben hazır aldığım maple şurup kullandım)
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı kuru ananas ve papaya

Fırını 175 dereceye aldım ve tarifi yapmaya başladım.Pudra şekerini ?powered sugar? yapmak için pudra şekeri, nişasta ve meyve suyunu pürüzsüz hale gelene kadar karıştırdım. Sonra 200 gram eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, unu ekledim. Beş dakika kadar hamuru beklettim , 1 cm kalınlığında olacak şekilde yağlanmış tepsiye serdim ve fırına verdim. 20 dakika kadar pişirdim. Üzerinin hafif kızarması gerekiyor. Bu arada, 2 tatlı kaşığı yağı eritip biraz soğumaya bıraktım. Soğumaya bırakmaz isem yumurtaları pişiriyor. Tecrübe ile sabittir. Şekeri, yumurtayı, vanilyayı ve şurubu ekledim ve homojen hale gelene kadar karıştırdım. Daha sonra kuru meyve parçalarını ekledim ve hamurun üzerine dağıtarak tekrar fırına verdim. 25-30 dakika sonra çıkardım. Küçük küçük parçalara ayırdım, soğumaları için telin üzerine aldım. Ilıkken tadına baktığımda benim çok hoşuma gitti. Soğuk halinin yorumlarını tadıcılarımdan alacağız . Artık yeni yeni tarifler ile karşınızdayım. Gelen 4-5 kitabı rağmen aklım halen alamadığım, ağır olur diye vazgeçtiğim kitaplarda.
Limon Çiçeği