Pazartesi, Temmuz 31
Danimarka Bisküvisi
Malzemeleri (28-30 bisküvi):
- 210 gr oda sıcaklığında margarin ( yumuşak değilse de eritip aynı işlemleri yapabiliyoruz)
- 160 gr şeker
- 160 gr hindistan cevizi
- 160 gr un
- 2 yumurta sarısı
- isteğe bağlı olarak kırılmış fındık veya kakao
Yapılışı:
margarin ve şekeri bir kapta şeker taneleri görünmeyecek şekilde karıştırdım. Daha sonra iki yumurta sarısını da ekleyerek biraz daha karıştırdım. Başka bir kapta harmanladığım hindistan cevizi ve unu ekleyerek hamurunu elde ettim. Vermek istediğiniz şekle göre folyoya sararak buzlukta beklettim. Normalde 2 saat yeterli ama ben sabah pişireceğim için bir gece beklettim. Tea-time blog'un söylediğine göre buzlukta 2 gün, difrizde 2 hafta saklamak mümkün. Buzluktan çıkan hamuru yarım santimlik dilimlerle keserek, yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye yerleştirdim. 15dk 160 derecede ısıtılmış fırında 25dk pişirdim. Üzeri pembeleşinceye kadar. 5 dk dışarıda dinlenmesinin ardından, ızgaraya dizerek kurumaya bıraktım. Soğuk süt ile sıcakken çok güzel olduğu için hemen iki tanesini yedim. Diğerlerini de paket yapıp bu akşam beş çayına götürüyorum.
Arkadaşlar farklı tat değil, biz pasta istiyoruz, börek istiyoruz diye tutturacaklar yine ama tarifler özel bir amaca hizmet ediyor. Cuma günü Selma'ya gidecek bisküviler için antrenman mahiyetinde.
Limon Çiçeği
Cuma, Temmuz 28
Kutular
Limon ÃiçeÄi
Çarşamba, Temmuz 26
Yolculuk var ...
Tarifi ilk deneyip göndermeyeceÄim için bu günlerde deneyeceÄim. Bunu da sadece haftasonu için Marmaris'den gelen erkek kardeÅim üzerinde denemeye karar verdim. Kendisinin tatlı ile arası pek yoktur ama benim için çiÄ tavuk yiyeceÄine Åüphem yok. Bakalım sonuçlar nasıl olacak ?
31 Temmuz önerisi sormuyorum, buldum bile
Limon ÃiçeÄi
Pazar, Temmuz 23
Kayısılı Kek
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker (biraz şekerli istenirse biraz fazla)
- 1 su bardağı sıvı yağı
- yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- bir fiske tuz
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
- 10-12 kayısı
Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar mikser yardımı ile karıştırdım. Daha sonra sıvı yağ, süt ekleyerek biraz daha karıştırdım. Un, vanilya, kakao, fiske tuz ve kabartma tozunu da ekleyerek kaşık yardımı ile karıştırdım. Daha sonra 26cmlik yuvarlak kek kalıbına döktüm ve ikiye böldüğüm kayısıları ortaları yukarı bakacak şekilde aralıklı olarak üzerine dizdim ve önceden ısıtılmış fırına verdim. Yaklaşık 10-15 dk sonra üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini serptim ve 30dk daha piştikten sonra fırından çıkardım. Bakalım yorumlar nasıl olacak ?
Limon Çiçeği
Pazartesi, Temmuz 17
MEYVELİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Pazar günü için seçtiğim tarif meyveli sütlü irmik tatlısı. İrmik tatlısının biraz değiştirilmiş hali. Geçtiğimiz salı günü misafiri olduğumuz teyzem sadesini yapmıştı. Tarife ek olarak meyve ve jöle ile süsleyebilirsin deyince, tam mevsiminde meyveleri kullanamazlık olmazdı. Gerçi güneş olan bir mutfakta tencerenin başında bu sıcaklarda zaman geçirmek pek eğlenceli değildi :) ama güzel ve hafif bir tatlı çıktı ortaya.
Malzemeler:
- 8 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 lt süt
-1 paket vanilya
Süslemek için :
- sizin istediğiniz meyveler, ben
- 1 adet muz, 2 adet kivi, 1 salkım üzüm, 9-10 adet kayısı, 2 şeftali
-1 paket jöle (sizin tercih edebileceğiniz, ben vişne kullandım), süte yakışması açısından muz tercih edilebilir.
Vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca bir paket vanilya ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. 5 dk daha kaynadıktan sonra servisi yapacağımız kabımıza alıyoruz. Üzerine doğranmış meyveleri karışık olarak dağıtıyoruz (geçen turtada ben sıra sıra dizmiştim, o zaman herkes sadece bir çeşit meyveli turta yemiş oldular, bende bu sefer hepsini karıştırmaya karar verdim). Üzerine hem meyvelerin kararmaması hem de daha lezzetli olması için jöleyi tarifine uygun olarak yapıp döküyoruz. Buzdolabında bekletildiğinde tatlımız hazır oluyor.
Afiyet olsun
Limon Çiçeği
Cuma, Temmuz 14
Pazartesi araştırması
Güzel, keyifli haftasonu
Limon Çiçeği
Pazar, Temmuz 9
KAHVELİ VİŞNELİ KEK
Kahveli bir tat için bir haftadır interneti kurcalıyorum. Sonunda vişneli ve kahveli kek yapmaya karar verdim. tadı için yarın yazılacak yorumları bekliyorum. Bana sorarsanız, şeker ve yağ oranı fazla olmayan ve kahve tadını sevenler için ideal bir tarif.
Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı şeker
- 150 gr margarin
- 2 yemek kaşığı kahve
- 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- rendelenmiş limon kabuğu
3 yumurta ve şeker mikser yardımı ile köpük haline gelene kadar karıştırılırr. Daha sonra yumuşak veya eritilmiş margarin eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Yoğurt, vanilya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra un eklenir ve fazla olmamak kaydı ile karıştırılır. En son olarak ise vişne, limon rendesi ve kahve eklenerek karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk civarında pişirilir. İsteğe göre ceviz koymakta mümkün. Daha sonra dilimlenmiş kek üzerine toz şeker serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun
Limon Çiçeği
YINE TART
Cumartesi günü misafirlerimize hazırladığım meyveli tart. Hem meyve çok fazla, hemde ben alıştım tart yapmaya. Biraz fırında fazla kalmış, ama kreması ile dinlenince güzel olduğuna karar verdim. Tartımızı, misafirlerimizi alıp okulun bahçesine gittik. Yeşillikler altında pek keyifli oldu. Annem dayanamayıp arkada bizim tarta bakan yaz okuluna gelmiş öğrencilere de verdi :)
Limon Çiçeği
Çarşamba, Temmuz 5
FOTOĞRAFLAR
Yeni fotoğraf makinam geldi. Sony C600. Fotoğraf konusundan pek anlamam, "Çek anı bırak" sloganumdur. Biraz araştırdım, forum gezerek ve bildik bir marka olsun diyerek bu modeli/markayı almaya kadar verdim. Zaman içerisinde bununla ilgili de yorumlar yazarım.
Limon Çiçeği mevsimini kaçırdığım için internette bulduğum bir kaç fotoğrafı ve animasyonu ekliyorum. Bir de dart fotosu ...
Limon Çiçeği
Salı, Temmuz 4
KAKAOLU ve MEYVELI TART-
Yarın annemin doğum günü. Ve Pazartesi. İki pasta yapmak yerine birbirine benzer ama süsü farklı iki pasta yapmaya karar verdim. Evdeki net bugünlerde telefon hattından kesik olunca, evde olan tarif ve malzemeleri karıştırıp iki tart yaptım. Önce kelepçeli diye tabir edilen, benim haftasonu arama sonucunda öğrendiğim kek kalıbından aldım. Gitmişken gözüme görnünen küçük tart kalıplarından da 6 tane aldım. Sonra düşündüm, bir kişilik menü için ideal.
Malzemeler : (DİKKAT İKİ TART YAPMAK İÇİN )
Hamuru için :
- 100 gr margarin ( ben tereyağ ve margarin karışık kullandım)
- 1 su bardağı şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu (her zaman limon ile kabarttım)
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Margarin, Åeker ve yumurtayı robotta karıÅtırdım. Yeterince karıÅtıÄını düÅündüÄüm zaman (Åeker taneleri belirgin olmayana kadar), unu ve kabartma tozunu ekledim. Son karıÅtırmalara geldiÄimde ise vanilyayı. Hamuru buzluÄa atıp, 30 dk civarında bekledim. Bu arada kremasını yaptım. Kremasını yaparken meyve, kakao, ceviz kullanmak size kalmıÅ.
Kreması için :
- 4 su bardaÄı süt
- 3 yumurta
- 5 çorba kaÅıÄı Åeker
- 3-4 çorba kaÅıÄı un
- Kakao
- 250 gr çekirdekleri çıkartılmıŠviÅne
- KırılmıŠceviz
- Vanilya
Süslemek için :
- Meyveler
- Sizin karar vereceÄiniz yarım posiyon meyveli jöle
- Hindistan cevizi
YYumurta, şeker ve unu tencereye koyup altını kısık ateşe ayarladım. Şeker tanelerini kaybedene kadar karıştırdım, daha sonra soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek kaynamasını bekledim. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelince içine vanilya atıp mikser ile 3-4 dk karıştırdım. Daha sonra iki ğarçaya ayırdım, bir kısmına kakao, vişne ve ceviz ekleyerek karıştırdım. Diğer kısmını ise sadece vişne ekleyerek karıştırdım.
Hamuru iki parça haline getirerek, merdane ile açtım ve kelepçeli kek kalıbına yerleştırdim. Bir tarifte hamurun kabarmaması için bolca tabna çatal ile delik delin diyordu. Bunu denedim, başarılı. Uzun zamandan sonra tekrar bana gelen yemek kitabında ise hamurun üstüne yağlı kağıt sererek marmeladını yapmak istediğiniz meyveleri koyabileceğiniz, mercimekleri koyabileceğiniz veya kuru nohut fasulye koyabileceğiniz yazıyordu. Onu da denedim, o da başarılı . Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dk (üzerinin çok pembeleşmesine gerek yok, ne kadar çok pembeleşir ise o kadar çabuk dağılıyor) pişirdim. Ilıklaşmış vanilyalı kremayı bir tanesinin üzerine dağıttım ve daha önceden hazırladığım, kiraz-kayısı-şeftali-muz dilimlerini yerleştirdim. Birgün sonra yiyeceğimizden meyvelerin kararmaması için arkasında tarifi olan yarım paket jöleyi üzerine döktüm ve yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabına koydum. Diğerine ise kakaolu kremayı dağıttım ve annemin doğum günü iin düşündüğümden üzerine ANNEM yazmaya çalıştım. Ehhh .. biraz boyut hatası oldu ama çaktırmayın ?.
Afiyet olsun
Limon Çiçeği