Perşembe, Ağustos 31

Finduk Mereng (2)

Geçen başarısız ile sonuçlanan denemeden sonra bu sefer başardım. Finduk etkinliğini kitaplaştırmak için o kadar uğraşıldı ki. Ben sadece bir tarif ekleyebileceğim için biraz kötü hissettim. Olsun çorbada tuzum olur umarım.

Malzemeler (10-12 parça):
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı şeker
- bir çay bardağı fındık
- bir çay kaşığı tarçın
- rendelenmiş yarım limon kabuğu



Fındıklarımız kabuk ise sıcak suda biraz bekletip kabuklarını soyarız. Daha sonra kavrulan fındıkları un haline gelene kadar ezeriz. Eleyerek merenge katılacak şekle getiririz.Yumurta aklarını cam veya porselen bir kasede mikser yardımı ile kar haline gelene kadar çırpılır. Daha sonra şeker bir kaşık yardımı ile azar azar atılarak karıştırılmaya devam edilir. Burada köpüğün sönmemesi için şekerin az az eklenmesi gerekmektedir.Aynı işlemi toz haline gelmiş fındık içinde yaparız.En sonra olarak tarçın ve limon kabuğu eklenir ve karıştırılır.



Fırını 175 dereceye getirip 10 dk beklenir.Yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine kaşık yardımı ile parçalara ayırarak dökülür.
Kızgın fırında 25 dk pişirilir. Pişen merengleri yağlı kağıdı ile beraber sıcak olmayan bir tepsi, tabak içine alınır ve 20 dk kadar soğuması beklenir. İsteğe göre soğuduktan sonra çikolata sosuna batırılırak kurutulur.



ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.