
Malzemeler:
- yeşillik (ben roka, nane ve maydonoz kullandım. İsteğe bağlı olarak mor kıvırcık , kıvırcık, reyhan, feslegen, yeşil soğan konulabilir)
- kırmızı biber (salçalık olanlardan)
- tarifte mor soğan diyordu, fakat ben salata soğandan pek hoşlanmadığım için koymadım
- beyaz peynir (ben antep peyniri aldım, sert olması açısından küçük parçalara bölme şansım oldu)
- Çekirdekleri ayıklanmış ve küp küp doğranmış karpuz
- süslemek için üçgen kesilmiş dilimler
- tuz, karabiber
- zeytinyağı

Yeşillik, biber, soğan ve küçük küçük doğranmış peyniri karıştırarak yağ ve baharatlar eklenir. Daha sonra küp karpuzlar eklenerek harmanlanır. Üçgen kesilmiş dilimlerle süslenir. Bir dilim ekmek ile beraber afiyetle yenir. Yedim :))
Karpuz bir miktar dolapta kalırsa salata soğuk oluyor ve yaz günler için ideal hale geliyor.
Limon Çiçeği